Meni Zapri

Konzervativne storitve

Pod tem izrazom razumemo izdelavo vsakovrstnih plombic, koreninska zdravljenja zob, zdravljenje občutljivih zobnih vratov, odstranjevanje belih lis in različnih drugih zabarvanj oziroma lis. S plombicami nadomeščamo izgubljene dele zoba, ki so lahko posledica kariesa, poškodb oziroma zlomov zoba, obrabe zob (abrazije) in raznih drugih razlogov (erozije, …).

Kadar sega karies (ali druge poškodbe) do zobne pulpe, je potrebno izvesti koreninsko zdravljenje zoba (endodontija). To je procedura, ki omogoča ohranitev zoba, četudi je prišlo do poškodbe zobne pulpe – lahko najprej z bakterijsko okužbo zaradi kariesa, ki je prišel do pulpe (gangrena zobne pulpe), lahko tudi brez predhodne okužbe (sterilna nekroza zobne pulpe).

Koreninsko zdravljenje se izvaja tudi takrat, kadar odmrtje pulpe ni bilo diagnosticirano pravočasno in se je vnetje razširilo tudi preko odprtinice na koncu korenine (apeksa), kjer je nato imunski sistem stopil del kosti in zobnega cementa, da je lahko omejil vnetje (granulom).