Meni Zapri

Snemna protetika

Kadar je potrebno nadomeščati večje število zob, ki jih ni več mogoče nadomestiti z mostički, se pogosto dogovorimo za izdelavo delne snemne proteze. Za razliko od totalne snemne proteze, kjer ni v čeljusti nobenega zoba več, pri delni snemni protezi preostale zobe ohranjamo, saj pomagajo sidrati protezo in prenašati grizne obremenitve. Tovrstne protetične rehabilitacije so praviloma stoškovno učinkovite.

Pogosto tovrstne rešitve svetujemo tudi ljudem, ki čedalje težje skrbijo za kvalitetno ustno higieno, daj je proteza zaradi snemljivosti daleč najbolj enostavna za čiščenje izmed vseh protetičnih rešitev.

Snemna proteza je priporočljiva tudi v primeru, ko je v ustih prisotnih več bolj ali manj parodontalno poškodovanih zob (se že malo majejo, a še ne povzročajo težav). Razlogov za tako rešitev je več: ni potrebno toliko puljenj zob, saj je nadomeščanje naslednjih izgubljenih zobe precej enostavno, za razliko od mostička proteza ne poslabšuje pogojev za izvajanje ustne higiene.

Vsak, ki ima zobno protezo, ve da proteza tudi ožuli. Pozorno bomo prisluhnili vašim težavam, se vam posvetili in zadevi prišli do dna.